"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

ЧОРНОБИЛЬ – БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ

26.04.2024

38 років тому – 26 квітня 1986 року світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців. минуло з моменту найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Тоді мирний атом забрав тисячі українських життів, спонукав десятки тисяч українців стати біженцями. Україна втратила своїх людей та частину території, яка внаслідок катастрофи стала непридатною для проживання.

Однак, масштаби катастрофи могли б бути набагато більші, якби не неймовірна мужність і героїзм сотень наших співвітчизників, котрі ціною власного здоров’я та життя зупинили страшне техногенне лихо, врятували Україну та світ від цієї біди.

У зв’язку із 38-ми роковинами Чорнобильської катастрофи в закладі освіти було проведено ряд заходів: перегляд документальних фільмів про Чорнобиль, проведено тематичні виховні години«Чорнобиль: подвиг і трагедія», бібліотекарками навчального закладу представлено літературну виставку "Без права на забуття" .

Не забуваймо своєї історії, хоч якою б гіркою вона не була! Нехай назавжди залишиться у минулому й ніколи не повториться жах ядерної катастрофи.

Слава героям-чорнобильцям! Вічна пам’ять тим, хто загинув у боротьбі з радіацією та російськими окупантами!