"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Протидія булінгу та насильству

План заходів щодо профілактики булінгу на 2023-2024 н.р. Завантажити ii-1 Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяви про випадки булінгу (цькування) у комунальному закладі професійно (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж технологій та дизайну» Завантажити ii-1 Булінг + відповідальність Завантажити ii-1

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві. Це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження.

Які ознаки булінгу?

Типовими ознаками булінгу є:

  • систематичність (повторюваність) діяння;
  • наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі;
  • наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страху, тривоги, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

Уповноважена особа від закладу освіти для здійснення невідкладних заходів реагування у випадках виявлення фактів насильства та/або отримання заяв/повідомлень від постраждалої особи/інших осіб – практичний психолог Аліна Олександрівна ЧЕРНЕЦЬКА, у разі її відсутності – звертатися безпосередньо до заступника директора з виховної роботи Ірини Сергіївни ШВЕЦЬ тел. (044) 339-53-02 з метою планування подальших дій щодо заходів для надання медичної, психологічної або іншої допомоги постраждалому.