"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Педагогічні читання на тему: «Педагогічний круїз»

11.01.2024

11 січня 2024 року у Київському професійному коледжі технологій та дизайну відбулись традиційні зимові педагогічні читання на тему «Педагогічний круїз». Методичний квест є однією із сучасних інтерактивних форм роботи з педагогічними працівниками, що сприяє підвищенню рівня професійної майстерності педагога. Педагоги закладу під час квесту об'єднались у чотири команди і рухались за певним маршрутом, відвідали станції, на яких виконували завдання з певною тематикою. Перше завдання полягало в тому, що кожен капітан по черзі крутить глобус, і не дивлячись на нього, вибирає певну країну, а вся команда  має зобразити на папері як можна більше інформації про ту країну в яку потрапив капітан. Відповіді команд були надзвичайно цікавими, змістовними, доречними. Щоб потрапити віртуально до своєї вибраної країни команди відвідували локації: «логічні мислення»,  «хмари слів», «академічна доброчесність», «інноваційні технології навчання», «місто мовознавців», «знайди пару за допомогою GR-коду», «дзвонимо туди – не знаємо куди», «ідеальний педагог».

Кожна команда отримала певне завдання, за яким повинна охарактеризувати відповідну модель педагога: авторитет педагогічного працівника, педагогічна етика, імідж, мова тіла під час занять.

Виконання різних завдань, інтерактивних ігор допомогло емоційно розвантажити освітян, створити умови для неформального спілкування колективу майстрів виробничого навчання та викладачів. Справжнім скарбом, який здобули учасники методичного квесту, стали набуті знання і практичні уміння, що сприятимуть підвищенню компетентності та професійному зростанню педагогічних працівників.