"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Ознайомчі екскурсії на підприємства провідних стейкхолдерів Коледжу

21.12.2023

Одним з важливих факторів підготовки кваліфікованих робітників, конкурентноспроможних на ринку праці, є матеріально-технічна база закладу та власний приклад досвідчених фахівців в закладах ресторанного господарства.

Відповідно до робочих навчальних програм та поурочно-тематичних планів першим з уроків виробничого навчання є "Ознайомлення з закладом ресторанного господарства. Інструктаж з охорони праці та безпеки життєдіяльності", тому не менш важливо та доцільно проводити ці уроки у вигляді екскурсій на великі підприємства провідних стейкхолдерів Київського професійного коледжу технологій та дизайну. Під час ознайомчих екскурсій здобувачі освіти І курсу, які тільки починають знайомство з професією "Кухар" та здобувачі освіти ІІІ курсу, які задумуються про майбутнє перше місце роботи, мають змогу на власні очі побачити правильну цехову структуру підприємств, вимоги до окремих виробничих, допоміжних та складських приміщень, послідовність операцій під час обробки різних видів риб, обробки баранячих, яловичих, телячих, свинячих туш в охолодженому і замороженому вигляді; розрубування на частини, обвалювання, жилкування, зачистки; приготування різних видів тіста та напівфабрикатів з нього, тощо.

Крім того, здобувачі освіти знайомляться з сучасними видами обладнання, посуду, провідними кулінарними та кондитерськими тенденціями та колективом підприємства - роботодавця, що в подальшому, під час проходження виробничої практики, сприяє легкій та швидкій адаптації майбутніх фахівців.

Щиро дякуємо підприємству ТОВ "АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ" за детальну розповідь та цікаву екскурсію закладом!