"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

День пам’яті трагедії Бабиного Яру

29.09.2023

29 вересня – роковини однієї з найбільших трагедій в історії України – масових розстрілів цивільного населення в Бабиному Яру. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв, полеглих від рук нацистів.

Бабин Яр у світі здебільшого відомий як місце масового знищення єврейського населення в столиці України. Насправді ж він став великою братською могилою для людей багатьох національностей, у тому числі і українців, які на той час волею долі опинилися в цьому місті.

З нагоди вшанування трагічних подій у Бабиному Яру в Київському професійному коледжі технологій та дизайну викладачем історії Юрієм ТИМОЩУКОМ для здобувачів освіти було проведено урок-реквієм «Бабин Яр - життя і смерть». Також здобувачі освіти відвідали пам'ятник Анатолію КУЗНЄЦОВУ – письменника, який у дитинстві пережив цю трагедію, а потім описав про побачене і відчуте у романі "Бабин Яр", після якого пройшли до місця трагедії, щоб ушанувати пам'ять загиблих. 

В колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.