"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

04.06.2024

В Україні 4 червня вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України. Пам’ятний день було встановлено постановою Верховної Ради України 2021 року.

Війна в Україні триває з 2014 року. З того часу і до 22 лютого 2022 року в Україні загинуло 152 дитини, а 146 зазнали поранень. Однак після повномасштабного вторгнення росіян ця цифра шокуюче збільшилась – наразі відомо про щонайменше 790 загиблих дітей внаслідок війни росії проти України. Це 790 вбитих всесвітів і згорьованих родин… Також понад 19546 дітей депортовані чи примусово вивезені до росії.

Майже десять років рашисти вбивають українців. Біль за кожним втраченим життям не вгамують жодні слова втіхи. Але найстрашніше те, що держава-терорист ледь не щодня забирає життя у тих, хто навіть не встиг його сповна почати — в дітей. Ворожі ракети й снаряди, свідомо націлені проти мирного населення, відбирають у нас майбутнє. Сотні маленьких українців мали змінити цей світ… Їх передчасно обірвані життя — наш вічний біль… Їх непрожиті долі — вічна мука їх рідних та близьких…

Ми пам’ятаємо кожну жертву російського терору та ніколи не пробачимо військовим злочинцям той біль, який вони завдали українському народу! Вічна памʼять маленьким янголяткам!