"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Урок-дослідження: експеримент зі стевією!

25.02.2025

У лютому майстринею виробничого навчання групи №38 з професії "Кухар, кондитер" Іриною КОВАЛЬ в рамках проєкту «Дитяче харчування» було проведено відкритий урок - дослідження за темою: «Приготування пісочного тіста та виробів з нього». Мета дослідження: Вивчення впливу замінника цукру – стевії – на структуру тіста та смакові якості готових виробів.

Під час експерименту здобувачі освіти виявили, що використання стевії кардинально змінило консистенцію тіста та смакові характеристики випічки, проте зовнішній вигляд печива залишився без змін.

Цей урок став чудовою нагодою для здобувачів освіти поглибити знання з технології приготування тіста та дослідити альтернативні інгредієнти для корисного харчування.

Дослідницька робота триває! Учасники планують і надалі експериментувати з різними замінниками цукру та вдосконалювати рецептури корисної випічки, відкриваючи нові можливості для здорового харчування!