"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Міжнародний день рідної мови

21.02.2024

Ну що б здавалося, слова… 

Слова та голос – більш нічого. 

А серце б’ється – ожива, 

Як їх почує!.. 

                          Тарас Шевченко

21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Мова – це найбільший скарб народу. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації, робить їх єдиним цілим.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови.

З нагоди свята у закладі освіти викладачкою української мови та літератури Галиною КАНАЄВОЮ для здобувачів освіти було проведено мовно - літературну гру "Чарівна сила слова". Під час проведення заходу команди груп №15 та №19 створювали власну емблему свята, приймали участь у мовній вікторині, інсценували гуморески "Кухлик" та "Наші хлопці" Павла ГЛАЗОВОГО, добирали літературні відповідники до слів - суржиків, за допомогою пантоміми передавали значення українських фразеологізмів, трактували своє розуміння мовних мемів.

Викладачкою української мови та літератури Тетяною ЛЬВОВИЧ було проведено вікторину "Знавці української мови" здобувачі освіти групи №17 перевіряли та удосконалювали свої знання з української мови, вивчали історію винекнення свята, грали в мовні ігри.

Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.