"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Презентація проєкту «Автентичне українське взуття та аксесуари крізь призму сучасного світу професійних компетентностей здобувачів освіти з професії «Взуттьовик з індивідуального пошиття взуття»

07.04.2023

У нашому столітті український костюм переживає черговий підйом популярності. Все більше людей прагнуть одягатися згідно традицій. Для цього не обов'язково надягати класичний костюм минулих століть. Використовуючи знання про український одяг свого регіону, будь-яка людина може збагатити свій одяг рідними автентичними мотивами. черевики та чоботи.

06 квітня 2023 в Державному навчальному закладі "Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва" відбулася презентація проєкту «Автентичне українське взуття та аксесуари крізь призму сучасного світу професійних компетентностей здобувачів освіти з професії "Взуттьовик з індивідуального пошиття взуття"".

Мета проєкту: заглиблення в історію виникнення взуття українського народу, відродження автентичних видів взуття, як основного елемента традиційного українського вбрання шляхом створення здобувачами освіти на чолі з майстрами виробничого навчання з вищевказаної професії колекції взуття та аксесуарів з автентичними мотивами.

Викладачка з професійно-теоретичної підготовки, спеціаліст вищої категорії Юлія КАНДИБА розповіла про історію виникнення та розвитку українського взуття, види традиційного українського взуття та загальною класифікацією взуття в умовах сьогодення.

Майстри виробничого навчання з професії "Взуттьовик з індивідуального пошиття взуття" Олександр КЛИНОВСЬКИЙ, Артем ПЛАКСЮК, Вадим СТЕПАНЧУК презентували колекцію автентичного взуття та аксесуарів, взуття та аксесуарів з автентичними мотивами (постоли, опанки, пулени, сап’янці, черевики, гуцульський пояс «Черес», шкіряні браслети напульсники тощо), виготовлену під їх керівництвом власноруч здобувачами освіти груп №№ 201, 301.

Під час виготовлення взуття всі операції виконувались вручну із застосуванням різноманітних технік складання та виготовлення взуття на шкіряній підошві допельним, прошивним, бортовим та
комбінованими методами кріплення, що застосовувалися нашими пращурами.

Надалі, колекція буде поповнюватись сучасним взуття з автентичними мотивами із
застосуванням різних сучасних матеріалів та технології виготовлення… Тож побажаємо успіхів, нових креативних ідей та професійних досягнень педагогічним працівникам та здобувачам освіти з професії "Взуттьовик з індивідуального пошиття взуття"