"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Розвиток фізичної витривалості на уроках з предмета “Оздоровча фізична культура” для осіб з особливими освітніми потребами, як важливого чинника професійно-практичної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників з професії “Кухар”.

06.04.2023

Витривалість - це здатність робити ефективну роботу визначеної інтенсивності протягом часу, передбаченого специфікою тієї чи іншої професії. Витривалість характеризується здатністю організму протистояти стомленню і відновлювати працездатність після перенесених навантажень.

В Державному навчальному закладі "Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва" під час уроків з предмета "Оздоровча фізична культура" для осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються за професіями "Кухар" викладачка Тетяна АРТЕМОВА, спеціалістка вищої категорії, старша викладачка, майстриня спорту особливу увагу приділяє розвитку фізичної витривалості, оскільки вищезазначена професія передбачає виконання приймів та операцій в умовах багаточасової роботи на ногах у виробничих приміщеннях закладів ресторанного господарства.

Протягом курсу викладачка демонструє та контролює правильність виконання вправ, спрямованих на розвиток координації рухів, гнучкості, силових вправ для м’язів ніг, рук, хребта, тощо. Адже фізична витривалість майбутніх кваліфікованих робітників є запорукою їх подальшої успішної діяльності та мірою профілактики фізичних перенавантажень.