"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

День Європи в Україні

09.05.2024

9 травня Україна вдруге разом з Європейським Союзом  на державному рівні відзначає День Європи. Ця дата встановлена відповідним Указом Президента України з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Попри війну, Україна дедалі глибше інтегрується в європейський простір в усіх сферах. Ми адаптуємо своє законодавство до європейського, аби стати повноправним членом європейського ринку, формуємо підґрунтя до вступу України в альянс.

З метою розширення знань з питань європейської  інтеграції, отримання нової інформації про європейські цінності викладачем історії України та Всесвітньої історії Юрієм ТИМОЩУКОМ було проведено лекцію для здобувачів освіти групи №19 на тему: "День Європи в Україні". Співробітницями бібліотеки було оформлено інформаційно-книжкову виставку, де представлено літературу  про історію ЄС, правовий і соціальний захист населення та співпрацю України з державами-членами ЄС.