"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Проєктна діяльність – як запорука якісної підготовки висококваліфікованих фахівців

12.05.2023

Сьогодні Українська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого існування та розвитку України, як цілісної та незалежної країни.

В Київському професійному коледжі технологій та дизайну велика роль відводиться розвитку національної свідомості молоді, розвитку почуття гордості, вихованню гідності через відновлення історичної пам'яті про тривалі традиції України, її культури тощо.

11 та 12 травня 2023 року викладачі Коледжу презентували проєкти, спрямовані на виховання вищезазначених якостей. Зокрема, викладачка іноземної мови, іноземної мови за професійним спрямуванням Дар'я ДАНЕВИЧ представила проєкт "Українці закордоном". Здобувачі/здобувачки освіти І-ІІІ курсів, які брали участь у проєкті, безпосередньо спілкувалися зі знайомими українцями, що вимушено залишили свої домівки та перебувають закордоном, дізнавалися про побут, роботу, навчання, ставлення іноземців до нас та як громадяни України зберігають рідні традиції. Молодь мали змогу, крім іншого, значно покращити навички спілкування англійською, лексику та граматику з англійської мови.

Викладачка хімії, біології та екології Людмила ЧЕМЕРСЬКА презентувала проєкт "Використання старовинних рослинних рецептів у догляді за волоссям", який допоміг майбутнім фахівцям з професії "Перукар (перукар-модельєр)" дізнатися про традиції догляду за українською косою - дівочою красою, яких дотримувалися наші пращури.; про те, як ті чи інші рослини впливають на волосся.