Майстер – клас з молекулярної кухні для педагогічних працівників з професії “Кухар”
30 квітня 2024 року на базі Київського професійного коледжу технологій та дизайну в рамках співпраці з ТОВ "Метро Кеш енд Кері Україна" відбувся майстер - клас з молекулярної кухні.
Відомі кухарі Андрій МАГАЛЕЦЬКИЙ - президент Асоціації кулінарів України, керуючий партнер компанії Restetika, ресторатор з 23 річним досвідом, що відкрив понад 35 ресторанів "з нуля", керував мережами ресторанів від 20 до 48, організатор участі (вперше за 120 років історії)Української національної кулінарної збірної в Олімпійських кулінарних іграх світу та Олександр ЯРОШ - Співвласник ресторанів скандинавської кухні Kattegat, Член Національної кулінарної збірної України, Бренд - Шеф компанії Restetika продемонстрували приготування рибної мозаїки з трьох видів риби (тунець, судак, лосось), маринованої в буряковому фреші, з підкопченим крем-сиром з ікрою тобіко, приготування м'ятно-васабної ікри із застосуванням різноманітних технік молекулярної кухні, сучасний елемент декору - чіпси. Шефи детальніше ознайомили майстрів з сучасними інноваційними техніками молекулярної кухні: маринуванням, желефікацією, коптінням, екстракцією, трансформацією та застосуванням рідкого азоту під час відпуску страв.
За підсумками майстер-класу провели обговорення кращих робіт та креативність в оформленні страв; обмінялися враженнями та поділилися планами щодо покращення матеріально-технічної бази закладу освіти.