"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

“Крок до зірок” або як проходять уроки виробничого навчання з професії “Кухар”

15.12.2023

Професія "Кухар" є однією з найпопулярніших професій на сучасному ринку праці. Відомі обличчя українських та іноземних шеф-кухарів, різноманітні кулінарні шоу та феєрічне креативне оформлення страв, яке демонструють з екранів телевізорів, смартфонів, айфонів, сприяють тому, що велика частина підлітків мріють спробувати власні сили у кухарському мистецтві, відчути себе тією самою зірочкою кулінарного шоу в майбутньому.

В Київському професійному коледжі уроки виробничого навчання з професії "Кухар" проводять кваліфіковані досвідчені майстри виробничого навчання, які є переможцями міських та обласних конкурсів, постійно прагнуть до вдосконалення професійних навичок, відслідковують сучасні тенденції приготування, оформлення та відпуску страв.

В період з вересня по грудень здобувачі освіти випускних груп 37, 38, 39, а також здобувачі освіти І та ІІ курсів (групи 17,18,19,27,28,29) під керівництвом майстрів та майстринь виробничого навчання відповідно до робочих навчальних планів та програм набували професійних вмінь та навичок з тем «Обробка овочів та фруктів», «Страви та гарніри з овочів», «Приготування страв з каш», «Страви з макаронних виробів», «Обробка овочів і страви з них», «Страви з риби та нерибних продуктів моря», «Приготування борщів, солянок, холодних супів, супів пюре», «Приготування соусів», «Страви з м’яса, сільськогосподарської птиці та субпродуктів», «Приготування солодких
страв та напоїв», «Приготування холодних страв та закусок» тощо.