"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Завершення Шевченківської декади.

17.03.2023

Ось і завершилась Шевченківська декада, присвячена пам'яті надзвичайно талановитого українського поета і художника, прозаїка і етнографа Тараса Григоровича Шевченка, яка тривала в Державному навчальному закладі "Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва" з 9 по 17 березня 2023 року.

Декада була насичена цікавими різноманітними за формами проведення заходами, підготовленими викладачами загальноосвітньої та загально-професійної підготовки. Здобувачі та здобувачки освіти із задоволенням, незважаючи на складні насичені повітряними тривогами тижні, долучилися до організації та підготовки. Молодь готувала доповіді, виступи, презентації, брали участь в інтелектуальному поєдинку під час вікторин, із захватом та справжніми емоціями декламували вірші Кобзаря та згадали про твори, залишені Тарасом Григоровичем на згадку нащадкам.

Завершальною у низці заходів стала бесіда на тему: " Історія друку " Кобзаря ", проведена бібліотекаркою Наталією ЗЕМЛЯК. Під час бесіди здобувачі та здобувачки освіти заслухали про історію друку "Кобзаря" та обговорили проблеми друку книг сьогодні в непростих умовах воєнного стану...

Слова Кобзаря залишаються актуальними крізь віки: "Наша дума, наша пісня, Не помре, не загине. Ось де, люди, наша слава, слава України!"