"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

День їстівної книги

11.04.2023

«Деякі книги потрібно спробувати, інші проковтнути, а треті - розжувати і перетравити», - сказав якось сер Френсіс Бекон. Схоже, деякі люди сприйняли його слова буквально і почали практикувати це регулярно. Точніше, раз на рік.
Міжнародний фестиваль їстівної книги, також відомий як День їстівної книги, - це щорічний захід, який проводиться 1 квітня або в найближчі до цієї дати дні в різних країнах світу.

Колектив Державного навчального закладу "Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва" разом зі здобувачами та здобувачками освіти долучився до Міжнародного фестивалю їстівної книги.

Мета заходу: популяризація читання та бібліотеки закладу, а також демонстрація майстерності майбутніх кваліфікованих робітників за професіями "Кухар", "Кондитер", які виготовили копії книжок, але "їстівних".

Відвідувачі заходу могли спробувати "книжку" на смак, дізнатися про особливості її виготовлення, а також ознайомитися з історією видання оригіналу твору, автором, прочитати коротку анотацію до презентованих книг, тощо. Було і смачно і цікаво!

За результатами оцінювання журі, місця розподілилися наступним чином:

  • номінація "Найсмачніший торт" - група №28 за професією "Кухар, кондитер";
  • номінація "Найбільше відповідає оригіналу" група №17 за професією "Кухар, офіціант";
  • номінація "Складність" - група №38 за професією "Кухар, кондитер";
  • номінація "Креативність" - група №29 за професією "Кухар";
  • номінація "Популяризація української книги" - група №19 за професією "Кухар";
  • номінація "за волю до перемоги" - група №18 за професією "Кухар, кондитер".