"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Продовження циклу лекцій в рамках проєкту “Відомі “невідомі” українці”

11.05.2023

Протягом століть Росія намагається присвоїти собі заслуги видатних митців, серед яких музиканти, композитори, письменники та художники, виправдовуючи це тим, що за часи їхнього життя існувала російська імперія, до складу якої входила Україна. Однак, у своїй творчості наші художники, письменники, науковці ніколи не забували про українську ідентичність та культуру, яку щиро любили. Пам'ятаємо їх і ми! Пам'ятаємо видатних українців, чия кров тече в венах сучасників - відважних нащадків, які й досі виборюють волю!

Тож, в рамках проєкту, присвяченого вшануванню відомих "невідомих" українців, які зробили вагомий внесок в розвиток історії, культури, науки України, викладачами загальноосвітньої підготовки був проведений цикл тематичних лекцій.

10 травня 2023 року викладачка української мови та літератури, спеціалістка вищої категорії, старша викладачка, заступниця директорки з навчальної роботи Наталія ПИСАРЕЦЬ провела лекцію на тему "Життя моє - обірвана струна...", присвячену пам'яті Володимира Івасюка  — одного з основоположників української естрадної музики, автора 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох вистав; професійного лікаря, скрипаля, виконавця пісень, живописця. 

Олена Дейнека - викладачка фізики, фізики та астрономії, спеціалістка вищої категорії, викладачка-методистка, кандидатка наук розповіла здобувачам освіти про непростий життєвий шлях Сергія КОРОЛЬОВА - одного з засновників практичної космонавтики, першого головного конструктора ракетно-космічних систем у СРСР, який перед цим був в'язнем концтаборів ГУЛАГ.

11 травня 2023 року викладачкою хімії, біології та екології, спеціалісткою вищої категорії, викладачкою-методисткою Людмилою ЧЕМЕРСЬКОЮ була проведена лекція, присвячена пам'яті родини Симеренків - роду промисловців - цукроварників, конструкторів, власників машинобудівних заводів, засновників пароплавства на Дніпрі, науковців і практиків садівництва, меценатів української культури.  

Галина КАНАЄВА - викладачка української мови та літератури, зарубіжної літератури,
спеціалістка вищої категорії, викладачка-методистка  під час лекції на тему "Український авангард" занурила здобувачів освіти в атмосферу творчості та натхнення, розповіла про засновників українського авангарду та його найяскравіших представників.