"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Інтегрована виховна година на тему: «Голодомор 1932-1933р. Горить свіча… А, може, то Душа?…» 

23.11.2023

23 листопада 2023 року у Київському професійному коледжі технологій та дизайну викладачкою фізики Оленою ДЕЙНЕКОЮ; викладачкою хімії  Людмилою ЧЕМЕРСЬКОЮ та викладачем історії Юрієм ТИМОЩУКОМ було проведено для здобувачів освіти інтегровану виховну годину на тему: «Голодомор 1932-1933 р. Горить свіча… А, може, то Душа?...» приурочену до 90-х роковин Голодомору.

Під час проведення заходу викладач історії ознайомив здобувачів освіти із страшними подіями 1932-1933 року, розглянули причини і наслідки голодомору ; викладачка хімії провела майстер клас по виготовленню різних видів свічок, а викладачкою фізики продемонстровано як за допомогою свічки можна виміряти час та створити свічку-будильник.

В кінці заходу вшанували пам'ять безневинно загинувших душ під час Голодомору хвилиною мовчання та символами - янголят. Наприкінці заходу був підведений підсумок та проведена паралель з сьогоденням, що знову проти українців росіяни застосовують геноцид під час повномасштабної війни, переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору — знищити українську ідентичність і націю.