"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

День Української Державності

15.07.2024

15 липня 2024 року Україна відзначає День Української Державності. Його запровалили у 2021 році з ініціативи президента Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО як нагадування про витоки України і приурочили до Дня хрещення Київської Русі та пам’яті князя Володимира Великого. Свято відзначається всього втретє, а воно вже встигло змінити свою дату, адже ще торік це свято припадало на 28 липня.

«Нашу велику українську сім‘ю єднає родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб і Державний гімн. На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об’єднуватися задля її збереження. Ми думали, що запанували у своїй сторонці. Ми кладемо душу й тіло за нашу свободу. Бо забули, що ще далеко не всі вороженьки – як роса  на сонці… Але ми не забули, якого ми роду. А отже, нам точно усміхнеться доля, бо це наша доля», – сказав Президент України. За його словами, точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України.

З днем, який нагадує нам, що ми вільні, єдині та незалежні. Бажаємо відчувати єдність та приналежність до української родини, де б ви не були. Бути собою у Львові, Києві, Херсоні. Бути українцем в Іспанії, Італії чи Америці. Говорити українською всюди, де її розуміють. Прославляти Україну там, де про неї мало знають. ВітаємоЗ Днем Української Державності.