"ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ М. КИЄВА"

burger

Перше соціальне кафе столиці, працівники якого є випускниками з особливими освітніми потребами Державного навчального закладу «Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва»

16.09.2022

На території торговельного центру METRO Почайна (Київ) відкрилося перше в Києві соціальне кафе-пекарня Sunshine Café, працівниками якого є молодь із синдромом Дауна та іншими інтелектуальними порушеннями, в тому числі, випускники   з особливими освітніми потребами Державного навчального закладу «Центр професійної освіти технологій та дизайну м. Києва», які навчалися в групі №372 за професією «Кухар» та завершили навчання в 2022 році.

На урочисте відкриття кафе були запрошені майстри виробничого навчання Центру, під керівництвом яких здобувачі освіти опановували кухарське мистецтво.

Основні напрямки роботи соціального кафе-пекарні – піца та хліб. В меню кафе представлено 14 видів піци, крім запропонованих напоїв та закусок. Ще однією особливістю закладу є відкрита кухня: у режимі реального часу клієнти можуть бачити весь процес приготування страв.

Частину хліба, що випікає команда, безкоштовно передається малозабезпеченим верствам населення, а також  Територіальній обороні та Збройним Силам України. Заклад працює  для гостей кафе, клієнтів та співробітників торговельного центру METRO, а також у форматі онлайн доставки.

Вітаємо! Бажаємо кар’єрного зростання, нових професійних досягнень та креативних ідей в непростих умовах сьогодення!